Veelgestelde vragen

 • Algemeen
  • Waarom stelt de assistente mij zoveel vragen?

   De assistente kan vragen naar de reden van het consult om in te schatten hoeveel tijd u en de huisarts nodig zullen hebben. Of om in te schatten dat deze vraag beter telefonisch met de huisarts kan worden besproken. Bij grote drukte in de praktijk moet zij ook een inschatting kunnen maken van de urgentie; heeft deze vraag spoed of kan het even wachten? Dit behoort tot één van haar taken.

  • Wanneer kan ik bellen voor uitslagen?

   U kunt het beste voor de uitslag bellen met de huisarts zelf. Dokter van Gool heeft iedere werkdag telefonisch spreekuur van 12:00 uur tot 12:30 uur.

  • Kan ik mij aanmelden als nieuwe patient?

   De praktijk is gesloten voor nieuwe patienten die buiten Heukelum wonen. Bent u recent komen wonen in Heukelum en wilt u zich laten inschrijven in de praktijk neemt u dan contact op met de assistente. Zij zal dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

  • Hoe kan ik inzage krijgen in mijn medische gegevens? Of een afschrift krijgen?

   Op de praktijk kunt u een formulier ophalen waarmee u inzage kunt vragen in uw medische gegevens. Met dit formulier kunt u ook een afschrift, correctie of vernietiging van uw gegevens aanvragen.

 • Huisartsenpost
  • Kan ik zomaar naar de huisartsenpost?

   Nee. De Huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak. Wanneer u een afspraak hebt, bent u ook snel aan de beurt. Als u toch zonder afspraak op de Huisartsenpost komt moet u meestal (lang) wachten tot alle mensen met een afspraak geholpen zijn.

  • Voor welke vragen kan ik bij de Huisartsenpost terecht?

   De Huisartsenpost is er voor medische vragen waarvan behandeling niet tot de volgende dag kan wachten. Daaronder vallen ook kleine hechtwonden en lichte ongevallen. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, kunt u via het keuzemenu de spoedlijn kiezen. U wordt dan bij voorrang door één van de assistentes te woord gestaan. Als elke seconde telt, belt u 112.

  • Voor welke vragen kan ik niet bij de Huisartsenpost terecht?

   De Huisartsenpost is er alleen voor spoedeisende vragen. Hinderlijke kwalen die tot het gewone spreekuur van uw huisarts kunnen wachten, behandelt de Huisartsenpost niet. De Huisartsenpost schrijft alleen (herhalings) recepten uit voor medicijnen die noodzakelijk zijn. Als u overdag geen gelegenheid heeft uw huisarts te bezoeken, is dat geen reden om naar de Huisartsenpost te gaan.

Contact

Spoednummer 0345-614675
 

Huisartspraktijk Heukelum

Gasthuisstraat 28
4161 CC Heukelum
Telefoon:
0345 61 24 50
Fax:
0345 63 37 41
Routebeschrijving >